HTML

Környezetbarát és vegyszermentes háztartás

Útmutató minden modern háztartásban előforduló munkához vegyszerek nélkül. Takarítsunk természetes anyagokkal és védjük környezetünkket, állatainkat és növényeinket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Csapok, lefolyók és mosogatók tisztítása

2010.03.11. 16:31 packo

A rozsdafolt eltávolítása: Dörzsöljük be a mosogató foltjait egy fél citrommal. Hagyjuk kicsit állni majd töröljük szárazra. Makacs foltoknál ismételjük meg.

A mosogató alján és oldalán lévő foltokat súroljuk le sziksóba mártott nedves ruhával. A sziksó helyett használhatunk szódabikarbónát is.

Vigyázzunk, a zománcozott mosogató, hosszabb ideig ne érintkezzen savas anyagokkal (ecet, salátalé), mert kimarhatják a zománcot.

Vigyázzunk a fehérítőkkel is. A mosdót fehérré varázsolhatják,de nem feltétlenül lesz tiszta tőle. Ezenkívül ártanak a bőrnek, a szemnek, és kimarhatják a műanyag lefolyókat.

Lefolyók, túlfolyók: időnként szórjunk a lefolyóba 2-3 evőkanál szódabikarbónát és öblítsük le forró vízzel. Így a lefolyónk mindig tiszta lesz és nem áraszt kellemetlen szagokat.

Házilag is készíthetünk lefolyótisztítót, ami hatékony és nem maró hatású. 12,5 dkg sót, 7,5 dkg sziksót és 1,5 dkg borkőt keverjünk jól össze. A keverékből 3 evőkanálnyit szórjunk a lefolyóba,majd hagyjuk hatni 20-25 percig és öblítsük le jó alaposan forró vízzel.

Vízkőlerakódásokat eltávolítása: Vegyünk egy fél citromot és nyomjuk rá a vízkőlarakódásra, hagyjuk állni,majd alaposan öblítsük le. Vagy áztasunk be ecettel papírtörlőt és ezt helyezzük a problémás területre, hagyjuk hatni, majd öblítsük le forró vízzel és töröljük szárazra.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tisztítás rozsda folt lefolyó vízkőlerakódás eltávolítás túlfolyó

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetbarathaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr861831707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása