HTML

Környezetbarát és vegyszermentes háztartás

Útmutató minden modern háztartásban előforduló munkához vegyszerek nélkül. Takarítsunk természetes anyagokkal és védjük környezetünkket, állatainkat és növényeinket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Védekezés a molyok ellen

2010.03.12. 11:34 packo

A molyok sokszor komoly problémát okoznak a háztartásban. A molyok nem szerteik a műszállas anyagokat, de viszont a természetes szállal kevert műszálakat már megtámadják. Ezért fontos gondoskodni a molyvédelemről, ha elrakjuk a ruháinkat hosszabb időre.

Molyirtó sprayket lehetőleg ne használjunk, mert ezek a vegyszerek kellemetlen szagot árasztanak és egyébként is a környezetre ártalmasak.

Régi hagyományos módszer ha ruháink közé szárított narancshéj darabokat szórunk. Ez természetes és még az illata is kellemes.

Készíthetünk kis zsákokat is melyeket a ruháink közé rakunk:

1., Kis gézzsákokba csomagoljunk levendulát vagy valamilyen ürömfajtát. Ezeket a kis zsákokat tegyük a ruháink közé.

2., Vegyünk 5 dkg gyűszűvirágot, fahéjat, feketeborsot és ibolyagyökér port és keverjük jól össze. Ezt a keveréket tegyük kis zsákocskákba és helyezzük el a ruháink között.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ellen védekezés molyok molyirtó

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetbarathaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr581833819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása